dijous, 30 d’octubre del 2008

Google Notebook

Google Notebook és un servei gratuït ofert per Google que proporciona una manera simple d'organitzar notes al navegar per internet. Aquesta eina personal del navegador permet a l'usuari seleccionar el text, imatges i altres objectes del lloc web mentre es navega, permetent guardar-les en “un Notebook” en línia, accessible des de qualsevol ordinador. A més, aquest servei, ens permet compartir aquests llocs web amb aquelles persones que nosaltres desitgem.

Al començament de l’assignatura vam practicar aquesta eina per tenir les nostres pagines webs preferides i guardades en la xarxa sense haver de portar un USB a sobre, suposant així una gran comoditat i disponibilitat per a nosaltres.

Durant la resta dels dies, hem continuat usant aquest servei de Google el qual ens ha sigut útil per facilitar-nos la tasca mentre fèiem altres feines.

Crec que és un bon servei per utilitzar-lo en l’àmbit educatiu però destinat als nois d’educació secundaria ja que aquestes eines són més complicades de fer servir i serien difícils d’utilitzar per als nens de primària.
Per concloure us adjunto un vídeo en el qual podeu tenir més informació sobre Google Notebook. No he trobat el vídeo en castellà ni en català així que està en anglès. Disculpeu les molesties.


L'ordinador com a caixa d'eines

Actualment, per part de diferents autors, hi han moltes formes de concebre l'ordinador a l'escola. L'autor Charles Crook, ha creat un model en el qual fa unes divisions de les diferents concepcions de veure l'ordinador a l'escola mitjançant quatre metàfores: La metàfora tutorial: l'ordinador coma tutor, la metàfora de la construcció: l'ordinador com a alumne, la metàfora de la caixa d'eines: l'ordinador com a eina i la metàfora del laboratori: l'ordinador com a simulador.

Jo em centraré a fer una petita explicació relacionat amb l'ordinador com a caixa d'eines. Aquesta visió consisteix en veure l'ordinador com una eina perquè l'alumne gestioni i organitzi la informació i utilitzi eines de suport a la comunicació. Aquestes eines que ens dóna l'ordinador no són eines que subtitueixen l'experiència directa de qualsevol activitat però si que la pot ampliar per tal de que l'alumne exerciti capacitats constructives i creatives.

A classe vam treballar aquestes metàfores fen un mapa conceptual de cadascuna d'elles. Ara us posaré una pàgina web on podeu veure el meu mapa conceptual. Aquests mapes els vam fer amb el programa Cmaptools

Mapa Conceptual

Totes aquestes metàfores es podem treballar amb diferents programes. Per exemple, amb el programa Jclic podem treballar l'ordinador com a tutor, amb el programa Logo podem utilitar l'ordinador com a alumne, amb el Crayon Physics podem treballar l'ordinador com a simulador.