dimarts, 25 de novembre del 2008

Com emprar els vídeos a l'escola

Al llarg del temps, no hem pogut aplicar les noves tecnologies a l'escola, ja que els avanços han esdevingut fa pocs anys. Ara que els tenim al nostre abast, els podem utilitzar en l'àmbit educatiu, sempre hi quan, siguin aprofitats pels nostres alumnes.

YouTube és una bona eina amb la qual podem posar en pràctica aquesta nova metodologia educativa, la qual es caracteritza per aprendre a través dels vídeos, ja que en aquest programa podem pujar, descarregar i observar vídeos de tot tipus de classe.

El nostre grup a decidit triar tres metodologies per emprar els vídeos a l'escola:
  • Com ampliació dels coneixements: L'alumne pot utilitzar els vídeos de manera que aquest ampliï els seus coneixements. Per exemple, si a classe d'història estem estudiant la Guerra Civil els alumnes podrien ampliar els seus coneixements a través de l'observació de vídeos.



  • Com a verificació d'allò que estudien els alumnes: L'alumne pot emprar els vídeos de manera que aquest verifiqui allò que ell està estudiant. Per exemple, si a classe de medi natural estem treballant els invertebrats podríem verificar l'existència dels invertebrats mitjançant un vídeo.



  • Com una eina de debat: Aquesta metodologia s'utilitzaria de forma col·lectiva i la utilitzaríem per a tractar temes com les droges, l'alcohol, la sida, o d'altres que puguin ocasionar debat. Aquesta pràctica la podríem utilitzar a la classe de tutoria amb la finalitat d'iniciar un debat. D'aquesta manera, els alumnes aprendrien a expressar-se correctament davant un grup de persones, aprendrien a debatre, aprendrien a respectar el torn dels companys, etc.



Finalment, podrem dir que la pràctica de les noves tecnologies a l'escola, no únicament s'utilitzen a la pròpia assignatura sinó que poden ser utilitzades en moltes altres matèries. A més els alumnes a part d'adquirir coneixements sobre les noves tecnologies també adquireixen altres coneixements sobre diferents matèries.

dimarts, 18 de novembre del 2008

Llenguatge Visual

La setmana passada vam fer un anàlisis sobre un anunci que havíem d'escollir nosaltres. Aquest treball consistia en fer el seguiment de l'anunci i escriure en una taula de dades allò que l'espectador observa i tot allò que l'observador escolta.

La veritat és que mai m'havia parat a observar de tan a prop un anunci ni m'havia donat compte de tot allò necessari per a la creació d'aquest... La escenografia, la filmació dels personatges, les veus, els efectes especials, la música, etc.

Aquesta feina ma servit per adonar-me de tot allò essencial per a la creació d'un anunci i per saber i analitzar de més a prop tot allò relacionat amb els anuncis.

A continuació, us poso l'enllaç on podeu veure el meu treball i trobar la taula de dades. Més avall veureu el vídeo de l'anunci.

Taula de dades de l'Anunci



Us adjunto també una pàgina web de XTEC feta per Xavier Ripoll en la qual podreu trobar informació sobre llenguatge musical.

Fine Artist

La setmana passada vam estar treballant un programa anomenat Fine Artist. En aquest programa l'alumne pot crear els seus propis dibuixos, fer les seves pròpies vinyetes de còmics, entre altres. A més els alumnes poden posar-hi tot tipus de sons en els seus dibuixos.

Fine Artist és utilitzat per moltes escoles amb la finalitat de que els seus alumnes siguin innovadors i creadors a l'hora d'utilitzar les Noves Tecnologies.

Desprès de la meva experiència al utilitzar el programa veig que pot ser de molta utilitat que els col·legis el facin servir, ja que els nens poden aprendre mitjançant el joc. Segons el meu parer, aquesta dinàmica d'aprendre mitjançant el joc s'ha de tenir molt en compte en els col·legis. Ho crec així perquè és una forma de motivar als infants i de captar la atenció d'aquests.

Per concloure, m'agradaria dir que els infants no únicament poden aprendre mitjançant llibres de text sinó que poden aprendre de moltes maneres. En aquest cas, podríem utilitzar el joc com una manera d'educar i d'ensenyar que seria per a ells quelcom innovador.