dimarts, 25 de novembre del 2008

Com emprar els vídeos a l'escola

Al llarg del temps, no hem pogut aplicar les noves tecnologies a l'escola, ja que els avanços han esdevingut fa pocs anys. Ara que els tenim al nostre abast, els podem utilitzar en l'àmbit educatiu, sempre hi quan, siguin aprofitats pels nostres alumnes.

YouTube és una bona eina amb la qual podem posar en pràctica aquesta nova metodologia educativa, la qual es caracteritza per aprendre a través dels vídeos, ja que en aquest programa podem pujar, descarregar i observar vídeos de tot tipus de classe.

El nostre grup a decidit triar tres metodologies per emprar els vídeos a l'escola:
  • Com ampliació dels coneixements: L'alumne pot utilitzar els vídeos de manera que aquest ampliï els seus coneixements. Per exemple, si a classe d'història estem estudiant la Guerra Civil els alumnes podrien ampliar els seus coneixements a través de l'observació de vídeos.



  • Com a verificació d'allò que estudien els alumnes: L'alumne pot emprar els vídeos de manera que aquest verifiqui allò que ell està estudiant. Per exemple, si a classe de medi natural estem treballant els invertebrats podríem verificar l'existència dels invertebrats mitjançant un vídeo.



  • Com una eina de debat: Aquesta metodologia s'utilitzaria de forma col·lectiva i la utilitzaríem per a tractar temes com les droges, l'alcohol, la sida, o d'altres que puguin ocasionar debat. Aquesta pràctica la podríem utilitzar a la classe de tutoria amb la finalitat d'iniciar un debat. D'aquesta manera, els alumnes aprendrien a expressar-se correctament davant un grup de persones, aprendrien a debatre, aprendrien a respectar el torn dels companys, etc.



Finalment, podrem dir que la pràctica de les noves tecnologies a l'escola, no únicament s'utilitzen a la pròpia assignatura sinó que poden ser utilitzades en moltes altres matèries. A més els alumnes a part d'adquirir coneixements sobre les noves tecnologies també adquireixen altres coneixements sobre diferents matèries.