dimecres, 24 de desembre del 2008

l'Xtec

Després d’haver acabat totes les exposicions de l’assignatura, m’agradaria fer una petita explicació i opinió personal dels temes que més m’han cridat la atenció de les presentacions.

Un d’ells és l’Xtec que és una pàgina web, feta pel Departament d’Educació de la Generalitat, caracteritzada per ser la Xarxa Telemàtica Educativa de Catalunya.

És una pàgina web adreçada a pares, mares, educadors, mestres, entre altres en la qual podem trobar tot tipus d’informació relacionada amb l’ensenyament i l’educació. A més podem trobar-hi jocs, materials didàctics, ect.

El web és d’accés lliure per a tothom però únicament formen part de la pàgina els professors que formin part d'alguna escola pública.

A més, aquesta pàgina web ens facilita l’accés a altres zones d’interès ralacionades amb el món educatiu, com poden ser: l'Edu3.cat , l'Edu365, entre d’altres.

Personalment, crec que l’Xtec és una font d’informació que ens dóna un gran ventall de possibilitats per aprendre i facilitar la feina, no únicament per als mestres sinó també per als alumnes. A més, crec que és una molt bona iniciativa per part del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya potenciar aquest tipus d’activitats i de serveis per tal de millorar les metodologies escolars, per obrir-se molt més cap al món que ens envolta i utilitzar la tecnologia com una font d’aprenentatge.