diumenge, 28 de desembre del 2008

DownloadHelper i altres formes de descarregar vídeo del YouTube


Després de fer la meva presentació sobre el YouTube, he après a utilitzar dues formes de descarregar i canviar el format dels vídeos d’aquesta pàgina, ja que per sort o desgràcia el format d’aquest està en FlashPlayer.

En primer lloc, podem utilitzar el DownloadHelper. Aquest és un servei de Firefox que facilita la descàrrega dels vídeos amb l’inconvenient que únicament és útil per aquest navegador.

En segon lloc, podem utilitzar el Atube Catcher. Aquest és un programa com qualsevol que es pot descarregar des de diferents pàgines d’Internet. Aquest programa, a diferència del Download helper, és útil per a qualsevol navegador.

Ambdós eines s’utilitzen de manera molt semblant. Amb el Download helper podràs descarregar el vídeo des de la mateixa pàgina del navegador, i un cop descarregat haurem d’obrir el programa per tal de canviar el format. Per canviar el format s’haurà de copiar la URL del vídeo i copiar-la al programa. Amb l’AtubeCatcher, no tindrem la possibilitat de descarregar el vídeo des de la mateixa pàgina del navegador sinó que directament haurem de copiar la URL del vídeo i pegar-la al programa. Des d’aquí descarregarem el nostre vídeo i podrem canviar el format d’aquest.

Segons el meu parer, crec que aquests dos programes són molt útils a l’hora de descarregar els vídeos del YouTube. No crec que hi hagi un programa millor que l’altre, però segons el navegador que emprem ens podrà ser més útil un programa o l’altre.


Com vam dir a la nostra presentació del YouTube, crec que aquesta eina pot ser de molta utilitat per emprar-la a l’escola, ja que pot ser utilitzada de formes diverses. Per aquest motiu, a l’escola s’haurien d’explicar aquest tipus d’eines i programes per descarregar i canviar el format dels vídeos del YouTube, ja que d’aquesta manera podran fer servir altres programes com el MoviMaker per a fer petites curtmetratge.


Per decarregar-vos els dos programes podreu clicar sobre aquests dos enllaços: Atube Catcher i DownloadHelper.