dissabte, 27 de desembre del 2008

La Wiquipèdia

Com ja he dit al meu anterior, comentaré alguns dels temes tractats en les exposicions de l'assignatura. Anteriorment, he comentat l'Xtec i ara m'agradaria comentar la Wiquipèdia.

La Wiquipèdia és una enciclopedia online creada l'any 2001 per Jimmy Wales i Larry Sanger que ens permet cercar informació sobre diversos temes amb la característica de que aquesta informació ha sigut creada i penjada per qualsevol usuari. Aquest usuari pot crear, editar i enllaçar la informació amb altres informacions relacionades. També un usuari podrà eliminar la informació que cregui errònia

Després de fer aquesta breu explicació sobre aquesta eina m'agradaria comentar un parell d'aspectes:

En primer lloc, podem veure com a mesura que avança la tecnologia, Internet ja no és una eina en la qual únicament podem ser observadors de tot allò que hi ha a la xarxa sinó que hem arribat a un moment en el que qualsevol usuari no únicament pot observar sinó que pot crear allò que vulgui mitjançant eines com: els blocs, el YouTube, la Wiquipèdia.

En segon lloc, voldria donar la meva opinió sobre la Wiquipèdia. Crec que és una bona eina, ja que podem trobar un gran ventall d'informació de diferents temes que ens podem servir per fer treballs, per ampliar coneixements... Sense cap dubte, trobo molt adient que aquesta pàgina web faciliti la creació d'informació per part de qualsevol usuari i que d'aquesta manera es creï una comunicació entre usuaris d'arreu.

A més, podríem utilitzar aquesta enciclopèdia com una eina educativa tant per part del mestre com de l'alumne. El mestre podrà explicar aquesta eina als alumnes, i els alumnes podran trobar informació per realitzar treballs, exercicis, activitats, entre altres.

No obstant, hem d'intentar fer conscients als alumnes de que no copiïn i enganxin la informació, sinó que aquesta eina ha de servir-los com una eina de suport mitjançant la qual hauran de redactar, amb les seves pròpies paraules, la informació cercada.

Per concloure, us adjunto un vídeo en el qual podeu trobar més informació sobre la Wiquipèdia: