dilluns, 29 de desembre del 2008

CmapTools


CmapTools és un programa creat per “Institute for Human and Machin Cognitios" (IHMC) de la universitat de West Forida, als Estats Units d’Amèrica amb l’objectiu de formar models de coneixements representats en forma de mapes conceptuals.

No únicament existeix el CmapTools per realitzar mapes conceptuals, sinó que existeixen altres programes com el DIA (GNU) o InfoRapid KnowlegdeMap (Shareware), però sense cap dubte CmapTools és el programa més pràctic i més avançat que permet fer més coses que els altres.

En primer lloc trobem que aquest programa ens permet crear mapes conceptuals amb la possibilitat de enllaçar-los amb pagines web o de adjuntar arxius en el mateix mapa conceptual.

En segon lloc, podem compartir aquest mapes conceptual amb altres persones a través de la web, ja que tenim la possibilitat de guardar els mapes conceptuals en format html.

En tercer lloc, és un programa molt fàcil d’utilitzar i sense cap complicació, ja que únicament haurem d’anar inserint vinyetes i arrossegant les fletxes fins a l’altre vinyeta. A més, podrem modificar la forma de la vinyeta, el tipus de font, la forma dels enllaços, podrem col·locar imatges de fons, entre altres coses.

Recomano molt aquest tipus d’eina a qualsevol, però especialment als professors perquè utilitzin aquesta eina a l’escola per tal de que els alumnes aprenguin nous programes i noves formes d’utilitzar la tecnologia amb un objectiu educatiu.

Finalment us adjunto un enllaç on podem descarregar-vos aquest programa, i, a més, us adjunto una pàgina web en la qual trobareu un vídeos en els quals explicaran qualsevol cosa relacionada amb el programa.